Hoppa till innehållet

Vår historik

I Jönköping började det med margarin...

I Jönköping går vår historia tillbaka till 1940-talet. Grundaren Paul Hall började redan som sjuttonåring sin säljbana med att sälja margarin till detaljhandeln, bagerier och konditorier. Framgångarna gjorde att det blev hela 17 år i den branschen. Paul Hall såg hur branschen utvecklades och beslöt att ge sig in i förpackningsbranschen med att sälja kartongförpackningar till sina kunder. Kunderna var mycket nöjda men började samtidigt att alltmer efterfråga ett större sortiment. Så föddes idén till den grossistverksamhet som finns än idag. Paul Hall Parti & Agenturaffär startade 1949.

Vi berättar gärna för våra kunder att det faktiskt var vi som "uppfann" det nu så kända påsinlägget, som man bl. a. använder för att kunna packa mer än två semlor i en påse. Från detta enkla men geniala har vi utvecklats till den fullservicegrossist vi idag är. Du behöver inte välja leverantör – vår tanke är att du som kund skall hitta allt du söker hos oss.

... och i Falköping med well

I Falköping började allt en gång för länge sedan i en källare hos grundaren Gunnar Pellvik, år 1943. Han startade sin verksamhet som agent i wellbranschen. Snabbt utvecklades en grossiströrelse inom well, industriemballage och torkpapper, där sonen Torsten Pellvik fortsatte att driva företaget vidare. Sedan 1998 ingår Pellviks i PacsOn-koncernen. 

Pellviks vision och mål har alltid varit att vara nära kunden, stark på den lokala marknaden, slå vakt om den egna företagskulturen som är viktig för oss. Starka relationer och personliga kontakter med såväl kunder, leverantörer och medarbetare är en självklarhet för oss. Vi ska upplevas som en totalleverantör inom våra områden. Den höga kvaliten på allt vi gör är ett riktmärke när det gäller såväl service som produkter. Stor erfarenhet, kunskap om marknaden och goda relationer gör att vi ofta blir problemlösare åt kunden.

PacsOn Väst sedan 2019

I november 2019 slogs PacsOn Paul Hall och PacsOn Pellviks samman under namnet PacsOn Väst. Gemensamt har de två bolagen en lång historia med starka företagskulturer. Det är en styrka och en trygghet vi värnar mycket om. Gemensamt har vi också en stark lokal förankring och den personliga kontakten med kunderna är en grundläggande filosofi för oss alla. Våra företags gemensamma förutsättningar och intressen gör oss till en stark leverantör. 

Enkelt

Vi på PacsOn Väst erbjuder idag ett brett sortiment av industriemballage, hygien & torkpapper, städprodukter, servering & catering, butiksemballage, kontorsmateriel samt skyddsprodukter.

Den lokala förankringen och kunniga medarbetare gör att vi kan erbjuda dig som kund en bra kvalité och hög leveranssäkerhet. Att få rätt produkt i rätt tid till rätt pris är en förutsättning för att vara en långsiktig samarbetspartner. Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt den nya standarden ISO 9001:2008 & ISO 14001:2004.

Produkten har lagts i din varukorg